Wie ben ik?

Wie ben ik?

Gezonde voeding is mijn grote passie. Ik zie het lichaam als een ingewikkelde machine die onder andere de juiste brandstof  nodig heeft om perfect te kunnen functioneren. 

Ooit moest ik zelf aan de slag met voeding vanwege het prikkelbare darm syndroom waar ik zelf erge last van had. Ik dacht, zoals de meeste mensen dat van zich zelf denken, dat ik best gezond at. Bekend is dat, als je daadwerkelijk gaat meten, het dan vaak  tegenvalt en je minder gezond eet dan je denkt. Men zei dat ik moest leren leven met de prikkelbare darm, de hevige pijnen en darmklachten die daar mee gepaard gingen. Maar ik wilde toch zelf eerst alles geprobeerd hebben. Ik ben heel serieus met voeding aan de slag gegaan en ik heb inmiddels vrijwel nergens meer last van.

Een mooi neveneffect trad ook nog op, allergieën verdwenen ook langzaam en nu heb ik weer de huisdieren die ik eerst niet meer kon verdragen.

Voor mij het bewijs dat voeding zo verschrikkelijk veel kan doen voor je gezondheid! En daar mee wil ik nu graag iedereen helpen.

Ik heb op een laboratorium gewerkt als medisch microbiologisch analiste en ben daar helemaal gefascineerd geraakt door bacteriën. Vandaar dat ik het heel interessant vind om voeding in te zetten voor een optimale darmflora door onder andere de goede darmbacteriën optimaal te voeden en daarmee je hele gezondheid en afvallen te beïnvloeden.

Verder heb ik een paar jaar slaapcursusen gegeven. Slecht slapen heeft ook een negatief effect op het gewicht. Dus ik vind het leuk dat ik daar bij ook nog kan ondersteunen indien nodig.

Voor de zomer van 2021 hoop ik de specialisatie emotie-eten af te ronden. 

Tenslotte heb ik tijdens de studie Gezondheidsvoorlichting alles bestudeerd wat te maken heeft met gedragsverandering.  Dit pas ik nu graag toe. Het gaat niet om tijdelijk een paar kilo’s kwijt te raken. Het is de bedoeling dat er structureel iets verandert, in kleine stappen. Zodat je in de toekomst minder hoeft te worstelen met je gewicht, maar heb geleerd hoe je het zelf onder controle hebt. Gewichtsmanagement, daar draait het om. 

Neem gerust contact op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprekje!

Joyce de Vaan

BGN gewichtsconsulent  

      

Tevens ben ik stoppen met roken coach

meer info zie www.stoppenmetrokensittard.nl