Als je gewoon wilt afvallen zonder gekke en dure shakes of diëten, dan moet je bij mij zijn. We weten allemaal wel wat ongezond is.  Maar hoe kun je met gezonde voeding dan precies afvallen? Dat is nog niet zo simpel. Daar kan ik bij helpen. En dan hoef je dus echt niet heel weinig te gaan eten, wat veel mensen nog steeds denken. Meestal kijkt men op van de hoeveelheden die ik aangeef te eten.  Vaak wordt er dan gelachen: “Moet ik zoveel eten?”.  En al velen heb ik zo succesvol zien afvallen. Ik heb al veel cliënten gehad die bijna niks meer durfden te eten, bang dat ze zouden bijkomen. Maar gek genoeg, in dat geval werd bewezen dat meer eten leidde tot afvallen. Hoe leuk is dat, meer eten en nog afvallen ook?!! Graag maak ik dan ook een voedingsanalyse om te onderzoeken of te weinig eten van toepassing is. Want het is zo fijn en natuurlijk gezonder, als je weer lekker veel (gezond) durft te eten. Wat ik ook belangrijk vind, bij mij mag je alles eten, wat je wil of lekker vindt. Ik heb dus geen lijstjes met wat wel en niet mag. 

Dus heb je al van alles geprobeerd of beweeg je al veel of denk je dat je gezond eet, maar val je  toch niet af? Of je wil gewoon een coach, want je hebt net die begeleiding en stok achter de deur nodig, heel menselijk. Dan wil ik je graag helpen!

gedragsverandering

Vaak weet je wel wat ongezond is, maar is het toch heel lastig om gezond te eten, dus het belangrijkste is de gedragsverandering. Dit speelt dan ook de belangrijkste rol bij mijn coaching, bewust heb ik me als gedragswetenschapper gespecialiseerd in gedragsverandering. Vaak speelt ook emotie-eten een rol, soms weet je dat al van je zelf, maar vaak heb je dat zelf niet eens in de gaten. Ook daar besteed ik indien nodig ruim aandacht aan. 

Hoe dan ook bij iedereen ga ik op zoek naar de belangrijkste oorzaak van het overgewicht, om daar aan te kunnen werken. 

Tenslotte besteed ik ook aandacht aan de darmflora en hoe je deze met voeding kunt optimaliseren. Steeds meer onderzoeken laten zien hoe belangrijk  je darmflora is. Het kan zelfs bepalen hoe oud je wordt! Verder heeft het invloed op onder andere het immuunsysteem, je humeur, eczeem, hoe je huid er uitziet, prikkelbare darm syndroom en allergieën. En voor degenen die willen afvallen: je darmflora bepaalt mede en wat je gewicht is!  Door ons westers eetpatroon (en door eventuele antibioticum kuren), is onze darmflora vaak verstoord.

Dus, misschien heb je lichamelijke klachten, ben je al bij artsen geweest, maar heb je nog niet eerder heel specifiek met voeding geprobeerd wat deze  misschien teweeg kan  brengen. Ik zou dan heel graag willen helpen, om je darmflora weer op orde te krijgen. En wie weet wat er gebeurt. Ik ben er in ieder geval van overtuigd dat voeding wonderen kan verrichten, omdat ik het gezien heb. Met gezonde voeding kun je in ieder geval niks fout doen! Dus heb je last van bijvoorbeeld een prikkelbare darm, migraine, fibromyalgie, depressie, AD(H)D, dan is het zeer zeker de moeite waard om te kijken wat aanpassing in voeding/leestijl kan verbeteren.

Gewichtsconsulenten zijn expert op het gebied van gezonde voeding. We kijken waar de voeding afwijkt van een gezonde voeding en geven advies rondom voeding en algemene leefstijl met als doel gezondheidsverbetering, die dan vanzelf zal optreden. BGN gewichtsconsulenten werken volgens de richtlijnen van de gezondheidsraad. 

Interesse? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend informatief gesprekje!

Voor leuke gezondheidsweetjes volg en like mijn facebookpagina: Joyce de Vaan, gezondheidscoach

Joyce de Vaan

BGN gewichtsconsulent

   

tel/whatsapp: 06 147 44 240

Praktijkadres:

Fysiotherapie Houben, Overhoven 103a in Sittard

Bij Fysio Houben kun je eventueel laagdrempelig gaan fitnessen om nog beter af te vallen onder deskundige begeleiding van een enthousiast team van fysiotherapeuten.

 

Ik ben tevens stoppen met roken coach (individuele begeleiding in Sittard en telefonische coaching). Zie www.stoppenmetrokensittard.nl